Wednesday 29 August 2012

Valio Valio Valio 10-ąjam 'Mainų Ratui'!

Ir kas galėjo pagalvot, kad ši iš niekur mano galvoje gimusi ideja taip vat gražiai gyvuos ir net sulauks garbaus 10-ojo jubiliejaus! Tie visi dešimt mėnesių taip jau greit prabėgo.
Ačiu jums visoms žaidžiusioms ir komentavusioms, balsavusioms. Ir tiek prizų dosnių buvo pridalinta visų merginų.
Taip jau nutiko ir praeitajį devintą žaidimą laimėjau aš, kurį skelbė Assol.

Žaidimo taisyklės ir viskas ką reikėtų žinoti prieš žaidžiant.

Kadangi aš jau esu kartą prisistačius, manau dar kartą nebereikia. :-)

Dar norėčiau vieną dalyką pabrėžti, kas nuo šiol būtų malonu jei būtų daroma (tai tik paįdomins žaidimą), kad būtų tema ir užduotis. Tarkim tema gėlės, užduotis - pvz. medžiaginės gėlės, ar pvz tik baltos gėlės, o gal tik štampuotos gėlės ir t.t.

Skelbiu temą - 'Praeiti Metai' arba/ir 'Šventė iš praeitų metų'. Tie praeiti metai turi būti maždaug apie pernykščią liepą-rugpjūtį-rugsėjį-spalį. Gal net ir jau nuotraukas turite atsispausdinę ir padėję savo eilės laukia.

Prie temos turi būti ir užduotis - 1. Bent  50% jusų fono lapo kur skrebinsite turi sudaryti 'pagamintas' lapas/kita medžiaga. Tarkim štampuota, klijuota kažkas, embosinta, kokie karpiniai, siūta, siuvinėta ar dar kas ką tik sugalvosite.
2. Turi matytis kažkokia forma kaip detalė apie tą ką skrebinsite. Jei apie vaiką ir kamuolį - apvali forma kaip detalė, jei apie pievą - vėlgi kokia žolė ar dar kažkas. Jei apie sniegą, lietų, laimę ar liūdesį, vėlgi - tas pats, koks nors su tuo susijęs elementas. Irma, tu juk gera to išmanytoja, elementų/detalių panaudotoja.

Viskas.
Gal ir skamba komplikuotai, bet čia viskas labai paprasta.

Reikalavimai - tik skrebukai ar albumai ar dar kas kitoje formoje. Tikri, popieriniai. Atvirutės šį kart netinka.

Mano pavyzdys.























Skrebinta praeitų metų Helouvynas. Viršutinė skrebuko dalis yra embosinta karščiu ant atskirų lapų ir paskui sudėta. Man patiko tas štampas, 'lino' rašto. Moliūgo forma taip pat atvaizduota apskritimuose.

Na ir prizas. Kuris bus išsiūstas vienai laimingąjai į bet kurią pasaulio šalį registruotu paštu :-)
















Susideda iš kelių popieriaus lapų, rub-on'ų trys vnt., kortelės vienokios ir kitokios, štampų rinkinys, gėlių/sagučių papuošimai, vintažinė kalėdinė knygutė, turinti daug paveiksliukų, october afternoon lipdukai.
Temos yra mokyklinės, rudenio, vasaros ir žiemos.

Laukiu jūsų labai žaidžiančių. Darbai priimami iki rugsėjo 15d. 24val (anglijos laiku, tai LT laiku jau 16d 2val nakties). Ir vėliau komentatorių balsavimas ir išrinkimas vienos laimingosios.

Iki ;-)




Monday 27 August 2012

Oooo kas gi čia 'mainų ratui' šį kartą!?

Aš ankstyva ir beveik jau viską padarius, belieka tik gražiai nupaveiksluot ir įdėt.
Galiu išsiduot? Eikite gerai 'pasiknisti' senose (pernai metų) nuotraukose! Nes jų prireiks! :-)

Wednesday 15 August 2012

Mainų Ratas Nr.9 - tema kontrastai ir antonimai






















Iš pradžių gal ir teko pasukt galvą ką čia suskrebinus tokia tema. Bet paaiškėjo kad net trys atsakymai į temą buvo atsakyti.
Šį kartą užduotį organizavo Assol iš 'Popierinių Stebuklų' su tema kontrastai ir antonimai (skamba beveik kaip matematika ir fizika :-)

Šiandien jau yra paskutinė diena visa tai priduoti ir pristatyti, bet jei norite dalyvauti sekančiame mėnesiniame žaidime, visos taisyklės yra atskirame mano parašytame poste 'Mainų Ratas'.

Taigi, atsakant į temą, pirmas kontrastas/antonimas, kurį aš ir pradžioje sugalvojau yra pavaizduota Olimpinių žiedų išdėstymo forma, o kalbamas apie tingias vasaros dienas. Taigi sportas - tinginystė.
Antras kontrastas/antonimas - čia kurį aš supratau vėliau, turint begalę įvairių popierių, kažkaip ėmė ir gavosi, kad tik vieną popierių panaudojau, net nebandant specialiai - taigi popierių skrynios - o jų čia tik vienas.
Trečiasis būtų dalykas, nors aš aprašinėjus tingias dienas, mūsų, kaip ir visų kitų gyvenimas yra užimtas, užimtas, užimtas...Tinginystei ten laiko nėra. Yra tik tai, kad vasarą niekur nevažiavom, nesivaikėm kelionių ir dar kažko. Žodžiu nors ir 'tingios' dienos - bet jos labai užimtos.

Na o dar ketvirtasis dalykas būtų, jei jau visiškai nusifilosofavus, tai kad nežinau dar kaip, bet vat radau laiko suskrebinti. Skrebinimui laiko nėra šiom dienom, noras yras, laiko nėra, bet ėmiau ir padariau. Žodžiu laiko nebuvimas - ir jo kartais šiek tiek buvimas.

Tai tiek.
Nuotraukose matomos lengvos iškylos, savęs fotografavims, vaiko stebėjimas, nagų lakavimas, grožėjimasis gamta. Ach, kaip miela.

Dėkui už vizitą :-)